Artistiek team

Regisseur: Arjan Soutendijk

Als regisseur werk ik graag zowel met mensen met een passie voor het vak die je kunt helpen een stap verder te komen, als met mensen die theater juist heel goed kunnen gebruiken in hun persoonlijke ontwikkeling. Theater is iets heel persoonlijks en kwetsbaars, maar daarom juist ook heel erg mooi. Daarin draag je als regisseur een grote verantwoordelijkheid.

Zijn fascinatie voor theater komt voort uit het feit dat je in het theater even helemaal weggetrokken kunt worden uit de werkelijkheid en op die manier juist wel of juist even helemaal niet bezig kunt zijn met wat er in de wereld speelt. ”Nu sta ik graag open voor wat de toekomst gaat brengen. Ik heb gemerkt dat de leukste dingen onverwacht op je pad komen. Ik zou graag mijn passie voor musical en techniek verder ontwikkelen en kijken waar dat mij brengt. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van musical in Nederland.”. 

Arjan is zelf jarenlang lid geweest van de vereniging. Daarnaast heeft hij een opleiding gevolgd als theatermaker en heeft hij ons al vaker laten zien wat hij kan maken. Voor Arjan is The Wiz zijn eerste productie die hij voor Theaterkoor Caecilia maakt.

Muzikaal leider: Joan Jonkman

Joan Jonkman was op de zeer jeugdige leeftijd van 5 jaar al erg muzikaal. Zo kreeg zij lessen van haar vader op de bugel. Na een aantal jaren maakte ze de overstap naar de saxofoon en maakte ze deel uit van een aantal orkesten waaronder het “Nationaal Jeugd Fanfare Orkest” o.l.v. Piebe Bakker en Danny Oosterman en Bigband “Bodycheck” uit Zwolle. Vanaf de leeftijd van 10 jaar kreeg ze pianolessen op de muziekschool en vervolgde zij die studie aan het conservatorium te Zwolle bij Nelleke Geesink.

Na enkele jaren begon zij, aangestoken door het enthousiasme van Jos Vermunt die het schoolkoor dirigeerde, aan datzelfde instituut met de studie koordirectie bij Jos Vermunt en Jos Leussink. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: samen met haar zus Alike (trompettist) begon ze ook nog aan een opleiding tot HaFaBra-dirigent bij Gerrit Fokkema. Deze opleidingen rondde ze succesvol af in respectievelijk 1993 en 1997 en 2003.

Joan is onze muzikaal leider sinds 2020. The Wiz zal haar eerste productie worden samen met Theaterkoor Caecilia.